Kreditelismerési eljárás

Kreditelismerési eljárás

Utolsó frissítés: 2021 december 16.

Kreditelismerési eljárás

A kreditelismerési eljárás a mesterképzésre történő jelentkezéssel párhuzamosan futó eljárás, mely során az Egyetem azt vizsgálja, hogy a Jelentkező a végzettségi szintje és szakképzettsége (bemeneti szakja) alapján felvehető-e az általa megjelölt mesterképzésre.

 

Természetvédelmi mérnöki mesterszak

  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a természetvédelmi mérnöki alapképzési szak.
  • Meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: az agrár képzési területről a kertészmérnöki, a mezőgazdasági mérnöki, a mezőgazdasági szakoktató, a tájrendező és kertépítő mérnöki, a vadgazda mérnöki, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki a műszaki képzési területről a környezetmérnöki, a biomérnöki; a természettudomány képzési területről a biológia, a földrajz, a földtudományi, a környezettan alapképzési szak. 
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad.

Vadgazda mérnöki mesterszak

  • Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a vadgazda mérnök alapképzési szak
  • Meghatározott kreditek teljesítésével vehetők figyelembe továbbá az agrár és a természettudomány képzési terület szakjai.