Tehetségnap - 2022. február 25.

Tehetségnap - 2022. február 25.

Utolsó frissítés: 2023 június 21.

"Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint a tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása" pályázat

"A jövő vadgazdálkodási és természetvédelmi szakembereinek tehetséggondozása a MATE VTI tudományos diákköri műhelyeiben" programunk megvalósítása keretében megrendezésre került a 

Tehetségnap - 2022. szakmai napunk.

A rendezvény időpontja: 2022. február 25. 10,00 óra

A rendezvény helyszíne: Szent István Campus Tanácsterem - főépület II. emelet 

Program

A pályázat támogatói:


 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Összefoglaló a Tehetségnapról

2022. február 25-én  „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” pályázaton belül "A jövő vadgazdálkodási és természetvédelmi szakembereinek tehetséggondozása a MATE VTI tudományos diákköri műhelyeiben" program keretében megrendezésre került az intézeti  Tehetségnap 2022.

A rendezvényen TDK-n, OTDK-n helyezést elért előadásokat lehetett meghallgatni, majd kérdéseket feltenni az előadóknak és konzulenseiknek.

A rendezvény célja, hogy a hallgatóknak bemutassuk milyen szerteágazó területeken folynak kutatások az intézet tanszékein belül, amelyekből publikálva tudományos dolgozatokat lehet megjelentetni. A kutatások során még több lehetőség adódik a hallgatóknak a témában való alapos vizsgálódásnak. Külsős szakemberek is segítik munkájukat, amely során plusz lehetőséget kapnak az adatgyűjtésre, monitoringozásra, feldolgozásra.

10 előadást hallhattunk, melyek alapszakos, mesterszakos és PhD-s hallgatók pályamunkáiból készültek. Többek közt élőhely-helyreállítási módszerek, hüllőpopuláció abudanciaviszonyai, gímszarvasok terjeszkedése, hegyi gorillák területhasználatának szerepe, ökotoxikológiai vizsgálatok talajlakó szervezetekben, földikutya töredékpopuláció áttelepítése, őzek alkalmazkodás elemzése, őzek állománysűrűség-becslési módszereinek összehasonlító vizsgálata témakörökben.