Prof. dr. Csányi Sándor Eötvös-díjban részesült

Csanyi Sandor - Eotvos Jozsef - dij

Utolsó frissítés: 2024 február 22.

Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a magyar felsőoktatás napja alkalmából Eötvös József-díj kitüntetésben részesítette Dr. Csányi Sándor egyetemi tanárt, a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet professzorát. A díj azoknak a kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik oktató-nevelő munkájuk során, életpályájukkal kifejezték elkötelezettségüket a pedagógus élethivatás mellett.


 

A rendezvényen átadtak további 18 főiskolai tanári kinevezést, valamint két rektori megbízási okiratot. Öten vehettek át Eötvös József-, Szent-Györgyi Albert- és Kármán Tódor-díjat, tízen pedig Trefort Ágoston- és Apáczai Csere János-díjat.

 

Hankó Balázs beszédében kérte a kitüntetettek támogatását és együttműködését annak érdekében, hogy 2030-ra a világ legjobb 100 egyeteme között legalább egy, a legjobb 100 európai között legalább három magyar felsőoktatási intézmény lehessen, valamint ahhoz, hogy Magyarország bekerülhessen Európa legjobb tíz és a világ legjobb 25 innovátorországa közé. Az államtitkár úgy fogalmazott, fontosak a rangsorok, de ennél is fontosabb, hogy "a digitalizálódó világban emberek tudjunk maradni", ennek kulcsa pedig a közösségért, a hivatásáért, a családjáért és a rábízottakért felelősséget vállalni kész fiatal.

Forrás: MTI